1.12.05

Lef in Leiderschap

'Lef in Leiderschap' is de slogan waar Heart Management het tweede decennium van haar bestaan mee ingaat. 'In de afgelopen tien jaar is me keer op keer duidelijk geworden dat moed een bepalende factor is voor het succes van een coachingstraject.' vertelt Caroline Franssen.

'Het vraagt lef om je eigen denkbeelden los te laten en op zoek te gaan naar nieuwe waarheden die jouw persoonlijke idee├źn overstijgen. Het onder ogen zien van de werkelijkheid, is de belangrijkste voorwaarde om echt stappen te kunnen zetten. Maar de waarheid is soms buitengewoon pijnlijk. En het wordt er echt niet beter op als je hem met zachte woorden omkleedt. Het vraagt van mij dus ook lef om de zaken niet mooier voor te stellen dan ze zijn.
Het is een hele kunst om zonder oordeel te kijken naar wat er in een loopbaan of bedrijf gebeurt.
Mensen zijn toch snel geneigd om zichzelf op hun kop te geven als het niet gaat zoals ze willen. Juist dat schuldgevoel zorgt er voor dat ze niet vrij zijn om nieuwe wegen te onderzoeken.

Als het mensen lukt om zonder oordeel naar hun eigen situatie te kijken, ervaren ze ook hoe ze op een gezonde manier verantwoordelijkheid kunnen dragen. Dat opent het perspectief om een probleem te gaan zien als uitdaging. En een uitdaging doet je bloed sneller stromen, maakt je wakker en alert, je lijf komt rechtop en voelt sterk aan. Dat geeft mentaal, emotioneel, fysiek en energetisch ruimte om goede oplossingen te vinden.'
Mail voor meer informatie over een persoonlijk coachingstraject.