11.6.06

De nieuwe kleren van de Keizer (Sprookjes voor op het werk 3)

De nieuwe kleren van de keizer is meer een naar sprookje waarvan de hedendaagse manager geregeld wakker ligt. Op een dag zal hij ontmaskerd worden. De manager die zich in de meest dure woorden hult en de prachtigste plannen aandraagt, waarvan de implementatie aan anderen wordt overgelaten is diep in zijn hart bang voor ontmaskering.
Hij weet dat het eigenlijk doorzichtige kleren zijn, die uiteindelijk niet kunnen verhullen dat hij ijdel is, niet weet wat 'zijn volk' nodig heeft en bang is om zijn handen te branden en zijn gebrek aan daadkracht proberen te verhullen.
De narcistische manager weet dat zijn nieuwe 'total quality management' of aankondiging dat hij vanaf nu 'coachend zal gaan leiding geven' doorzichtige praatjes zijn. Toch gaat iedereen er in mee, omdat ze graag bij hem in het gevlei komen en graag intelligent willen overkomen. Helaas is er bedrijven met dat soort keizers vaak geen onschuldig kind te vinden dat de waarheid zal spreken. En zo zal de ontmaskering van de keizer toch een sprookje blijven.