22.10.06

Nog gevlooid vandaag ?Apen vlooien elkaar. Degene die hoog in de rangorde staat, wordt gevlooid door degenen die onder hem staan. De aap die het laagst in de hiƫrarchie staat, wordt het minst gevlooid.
Als je vlooien vergelijkt met intimiteit door aardig te zijn, te vleien en complimentjes te geven, dan begrijp je dat slijmen bij de baas bijna een biologisch gegeven is. Een wit voetje haal je toch het beste door aardig te zijn.
Ik durf de stelling aan dat mensen die hun baas een goed gevoel weten te geven, maar weinig presteren, eerder loonsverhoging krijgen dan mensen die prima presteren, maar slecht 'vlooien'. Die blijven onderaan de ladder staan. Hoe zit het met jou ? Waar sta jij op de ladder ? Ben je nog gevlooid vandaag ?

Dit is het vijfde stukje in de serie 'instinctief leiderschap'.

1 Comments:

At 8:17 p.m., Anonymous Anoniem said...

Slijmen, witte voetjes halen bij de baas??!! Laten we dit soort termen verbannen. Ze geven geen werkelijkheid weer maar een (negatieve) interpretatie van degene die waarneemt. Net zoals vlooien functioneel is voor apen, vind ik oprecht vriendelijk zijn, beleefd, meelevend, etc. een voorwaarde voor een succesvolle samenwerking en net zo belangrijk als een goede inhoudelijke prestatie. In mijn opinie zou iedereen die met anderen samenwerkt, hier aandacht aan moeten besteden.

 

Een reactie posten

<< Home